Jaargang 12
Nummer 4 - april 2014
Jolanda Boonstra - spraakcoach

Stotteren: De BOMA® Methode

Vind jij stotteren ook zo vervelend?

Wij weten maar al te goed tegen welke dagelijkse problemen je aanloopt: een telefoontje plegen, de weg vragen of iets bestellen in een winkel is vaak al lastig. Laat staan spannende dingen zoals presentaties houden, solliciteren, nieuwe mensen ontmoeten. Maar dit hoeft geen probleem meer te zijn, er is echt wat aan te doen en wij gaan je daarbij hepen.

De BOMA methode van De Pauw is een unieke training in stottertherapie, waarin de balans gevonden is tussen het fysieke en mentale aspect. De methode is dan ook een totaal therapie, gebaseerd op een regelmatige ademhaling in combinatie met een ontspannen spreektechniek. Met deze techniek ben je in staat direkt te reageren op gestelde vragen, en het is gemakkelijk toe te passen!

Sterke punten van de BOMA methode zijn dat je vanaf de eerste dag vloeiend kunt spreken en met de complete nazorg het resultaat goed kunt onderhouden.

De groepstraining wordt aangeboden in acht dagen, drie dagen individueel of ochtenden ochtenden individueel. Snuffel verder op de site waar je alle informatie vind over de vergoedingen, cursusaanbod, een gratis proefles en nog veel meer!

De volgende elementen komen aan de orde in de training:
Ademhalings techniek
Klanktraining
Spreektechniek
Telefoontraining
Opbouw zelfvertrouwen
Motivatie training
Mental Coaching
Praktijkoefeningen
Dicussie voeren
Ontspanningsoefeningen
Leesoefeningen
Presentatie training
Handboek PDD-NOS Column: april 2014

Kindertherapie
Voor stotterende kinderen van 6 t/m 12 jaar hebben wij een speciaal programma opgezet. Deze kindertherapie bestaat uit ongeveer 15 sessies verdeeld over een half jaar. De sessies vinden buiten schooltijden plaats.

De kosten van deze therapie worden gedeeltelijk vergoed door de meeste zorgverzekeraars mits u aanvullend verzekerd bent. Voor verdere informatie over onze therapie voor kinderen dient u contact op te nemen met ons secretariaat. Wij zijn te bereiken op dinsdag- en donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.

Groepstherapie
Spanning en angst zijn belangrijke redenen waarom je stottert. Daarom is alleen een spreektechniek leren om het stotteren te overwinnen onvoldoende. Ook moet je leren om anders te denken en anders naar jezelf en jouw omgeving te kijken. Daardoor kun je uiteindelijk afrekenen met spanning en angst in alledaagse spreeksituaties.

Tijdens een achtdaagse training in een kleine groep ga je werken aan alles wat er voor nodig is om stotteren te overwinnen. Daarbij komen praktijksituaties aan bod als telefoneren, bestellen, presenteren en discussiėren. Aspecten zoals zelfvertrouwen, houding bij communicatie en inzicht in jouw eigen gedrag en vanaf de 1ste dag vloeiend spreken maken deze cursus compleet.

Indeling cursus: maandag t/m. vrijdag van 10.00 uur tot 15.30 uur. In het weekend ben je vrij en kun je het geleerde in praktijk brengen. Aansluitend neem je de opgedane ervaringen mee naar de volgende week in de laatste 3 dagen van de training op maandag t/m woensdag van 10.00 uur tot 15.30 uur.

Je bent niet verplicht om gedurende de training in Harlingen te verblijven maar als je hier toch voor kiest bijvoorbeeld vanwege de afstand zijn er voldoende betaalbare mogelijkheden en krijg je ook een beetje het vakantiegevoel!

Wilt u meer informatie? Bezoek onze website hier. Mail ons hier of bel Instituut De Pauw op 0517-434632 (bereikbaar op dinsdag en donderdag van 09.00-12.00 uur).