Jaargang 14
Nummer 8 - augustus 2016
Fiona O'Leary - activiste

Ierse activiste aangeklaagd door filmmaatschappij

Deze zomer was er even een behoorlijke commotie toen de film 'Vaxxed: From Cover-Up To Catastrophe'áop het allerlaatste moment werd teruggetrokken van het Tribeca filmfestival. De film werd gefinancierd door de bekende Amerikaanse filmster Robert de Niro, die kennelijk ook niet goed had opgelet op school. Wat was er aan de hand?

'Vaxxed' werd geschreven door Andrew Wakefield, de man die jaren geleden een 'wetenschappelijk onderzoek' publiceerde in het wetenschappijlk tijdschrift 'The Lancet' waarin een verband werd gesuggereerd tussen vaccinatie en het ontstaan van autisme. Als gevolg daarvan besloten veel moeders voor de zekerheid de vaccinatie van hun pasgeboren kind maar even uit te stellen of zelfs helemaal te laten vervallen. Het gevolg liet zich raden: voornamelijk in de Verenigde Staten en Engeland ontstonden al snel groepen zieke kinderen die leden aan infectieziekten die eenvoudig met een vaccinatie voorkomen hadden kunnen worden. Enkele kinderen overleden zelfs aan de gevolgen van die infectieziekte.

Het artikel werd door 'The Lancet' teruggetrokken en van Andrew Wakefield werd de artsentitel wegens grove nalatigheid en fraude ingetrokken en sindsdien lijkt hij geestelijk steeds verder af te glijden. Hij omringt zich meer en meer met mensen die uit financieel gewin zijn kwalijke denkbeelden durven te omarmen.

Zo ook Philippe Diaz, directeur van Cinema Libre Studio, productiemaatschappij van de film 'Vaxxed'. Hij vond het nodig om een Ierse activiste, Fiona O'Leary, een dreigbrief te sturen als ze niet zou ophouden met actievoeren en dat hij alle financiŰle schade op haar zou verhalen.
Handboek PDD-NOS Column: augustus 2016

Fiona O'Leary is de moeder van vijf kinderen en woont met haar gezin in Cork (Ierland). Twee van haar kinderen hebben de diagnose autisme gekregen en zelf heeft ze Asperger. Een aantal jaren geleden kwam ze in actie toen ze ontdekte dat vele kwakzalvers zich op de kwetsbare medemens hadden gestort. Zo zijn er nog steeds idioten die zaken als MMS proberen te slijten aan kinderen met autisme. MMS is gewoon bleekwater en wordt toegepast in de industrie.

Verleden jaar Werd Fiona ge´nterviewd in de Ierse televisiedocumentaire 'Bleach Cult'. Samen met haar man Tim richtte ze de liefdadigheidsinstelling 'Autistic Rights Together' op.

Waar ging het mis? Andrew Wakefield en Philippe Diaz willen binnenkort de film 'Vaxxed' ook in Ierland in enkele bioscopen vertonen. Daar kwam Fiona tegen in actie en dat leverde haar direct een dreigbrief op.

Dus mensen zonder geweten willen een kwakzalversfilm laten zien aan mensen die soms te makkelijk te be´nvloeden zijn. Als je het daar niet mee eens bent, krijg je Amerikaanse advocaten achter je aan omdat hun vrijheid van meningsuiting wordt ingeperkt. Ze hebben het dus alleen over h˙n vrijheid van meningsuiting en niet over die van Fiona O'Leary.